Qendra Psiko-Sociale “Vatra” ne bashkepunim me Universitetin Ismail Qemali Vlore, zhvilloi Forumin me temë “Mbrojtja e fëmijeve, viktima të dhunës dhe abuzimit. Instrumentat kombëtar dhe ndërkombëtar”.

Qendra Psiko-Sociale “Vatra” ne bashkepunim me Universitetin Ismail Qemali Vlore, zhvilloi me pjesemarrjen e studenteve te Fakultetit te Shkencave Humane, Forumin me temë “Mbrojtja e fëmijeve, viktima të dhunës dhe abuzimit. Instrumentat kombëtar dhe ndërkombëtar” Pjese e panelit ishin Zv.Rektori i ketij universiteti Prof.As.Kristofor Lapa, perfaqesues te Klinikes Ligjore Vatra dhe dy Read More…

Konferenca e studentëve për studime gjuhësore

Konferenca e studentëve për studime gjuhësore , letrare dhe kulturore, mbajtur më 7 nëntor 2018, organizuar nga Departamenti i Gjuhëve të Huaja, Fakulteti i Shkencave Humane, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë paraqiti talentet akademike nga departament, fakultet, por jo vetëm. Konferenca mirëpriti studentë të diplomuar nga Fakulteti i Shkencave Humane, si dhe studentë ndërkombëtaRead More…

KOFERENCE NDERKOMBETARE SHKENCORE

Në datat 26-27.10.2017, në Universitetin e Beogradit u zhvillua konferenca ndërkombëtare shkencore mbi studimet ballkanike “Mapping Balkan routes 2: literary, cultural and linguistic landscapes  – European perspectives”. Kjo konferencë u organizua nga Fakulteti  i Filologjisë, Universiteti i Beogradit në bashkëpunim me  Departamentin e Gjuhëve të Huaja dhe Departamentin e GjuhëRead More…

Figura e Skënderbeut ndër vite, ҫështje diskutimi për albanologët

Viti 2018 është një vit i rëndësishëm përkujtimor për Skënderbeun, Heroin Kombëtar të shqiptarëve, i shpallur edhe nga qeveria shqiptare si Viti i Skënderbeut. Në këtë kuadër, duke qenë se epoka e Skënderbeut dhe figura e tij zënë vend të posaҫëm në studimet albanologjike, Fakulteti i Shkencave Humane, Departameni i Gjuhës dhe Letërsisë, në bashkëpunim me DepartamenRead More…

KLINIKA E LIGJIT

Në datën 04 Tetor 2018  në sallën “Rilindja”, pranë Rektoratit është zhvilluar Ceremonia e Promovimit për Klinikën e Ligjit” Folës kryesorë në këtë takim ishin Z.Sokol Bana – Zv/Rektor Për Kërkimin Shkencor dhe Zhvillimin Institucional, Znj. Ina Xhepa –Drejtore Ekzekutive Qendra Europiane, Z. Erjon Hitaj,–Shef i Departamentit të Drejtësisë UV, Z. Ilir Kanaj – avRead More…

Hapja e “Klinikës së Ligjit”

  Zhvillohet Ceremonia e Promovimit për Klinikën e Ligjit” ,Ditën e Enjte, data 04 Tetor 2018, ora 10:30, salla “Rilindja”, pranë Rektoratit. Klinika e Ligjit do ti shërbej komunitetit të Vlorës nëpërmjet këshillimit ligjor falas. Jeni të ftuar të merrni pjesë.    Ju faleminderit!” Hapja e “Klinikës së Ligjit” Read More…

Konferencën e Gjashtë Kombëtare Shkencore, me temë : “Rëndësia e Edukimit të Vazhduar në Fushën e Pedagogjisë së Specializuar”.

KONFERENCA E VI KOMBËTARE SHKENCORE ME TEMË: “RËNDËSIA E EDUKIMIT TË VAZHDUAR NË FUSHËN E PEDAGOGJISË SË SPECIALIZUAR” Qëllimi dhe Objektivat e Konferencës Universiteti “Ismail Qemali” në Vlorë në bashkëpunim me Shoqatën “Psikologët Shqiptarë” dhe Fondacionin “Vatra Qytetare Vlonjate” organizojnë Konferencën e Gjashtë Kombëtare Shkencore, me temë : “RëndëRead More…

FIRST STUDENT CONFERENCE ON LANGUAGE, LITERARY AND CULTURAL STUDIES – 07 NOVEMBER 2018

The Department of Foreign Languages is excited to announce its First Conference that will bring together Students of Language, Literary and Cultural Studies. The Student Conference aims to showcase the academic talents of Albanian and international students as well. All are welcome! Students of Humanities are eligible to submit proposals to present papers, research projects and posters at thRead More…